Kaikki uratarinat
Mikael Fransman, Insplan
Aluepäällikkö

Kutsumus­ammatissa rakentamassa parempaa yhteiskuntaa

Etelä-Suomen aluepäällikkönä työskentelevä Mikael Fransman on Insplanilla kutsumusammatissaan. Hän on saanut kokea läpileikkauksen alasta työskennellessään niin lapiohommissa, asennus- ja suunnittelutehtävissä kuin nykyisessä esihenkilön tehtävässään.

Etelä-Suomen aluepäällikkönä työskentelevä Mikael Fransman kokee olevansa Insplanilla kutsumusammatissaan. Hän on saanut nähdä läpileikkauksen alasta työskennellessään niin lapiohommissa, asennus- ja suunnittelutehtävissä kuin nykyisessä esihenkilön tehtävässään.

“Pidän saavutuksena, että olen nähnyt alan niin monesta eri näkökulmasta – kaikki työtehtävät ovat olleet minulle mieluisia. Työmme on tärkeää, sillä parannamme tekemisellämme yhteiskunnan toimivuutta.”

Opettavaiset virheet

Fransman viihtyy joustavassa ja rennossa työyhteisössä, jossa keskustellaan paljon. Esille otetaan niin onnistumiset kuin ristiriitatilanteet.

“Onnistumisista tiedotan koko tiimiämme. Emme syyllistä epäonnistumista, vaan sen sijaan koitamme etsiä, missä mentiin vikaan. Ristiriitatilanteissa on usein kyse lopulta vain siitä, etteivät odotukset ja todellisuus ole kohdanneet. Virheitä tulee – jos niitä ei tule, ei voi oppiakaan.”

Insplanilaiset työskentelevät ympäri Suomen, jonka vuoksi kollegoita ei tapaa usein. Fransman kertoo kesäjuhlien ja pikkujoulujen olevan työyhteisölle tärkeitä ja yhteenhitsaavia – niissä onkin vietetty monia mieleenpainuvia hetkiä:

“Firman juhlat ovat yhdistävä tekijä: siellä näkee usein kollegoita, joita en ole aiemmin tavannut. Vaikkei meillä olisi samoja harrastuksia tai muuta yhteistä, löytyy yhteinen sävel silti nopeasti. Meillä on taitavia, samanhenkisiä ihmisiä töissä.”

Omannäköisiä urapolkuja

Fransmanin urapolku Insplanilla on ollut monipuolinen – hän on nähnyt alasta lähes kaiken mahdollisen.

“Aloitin Insplanilla 6 vuotta sitten asentajana opiskellessani insinööriksi. Olisin tullut jo aiemmin, mutta ensiksi tarjottu työnkuva ei ollut sopiva. Pidimme johdon kanssa kuitenkin toisemme mielessä ja myöhemmin avautui juuri minulle sopiva tehtävä. Tein suunnittelua, takuutarkastuksia, työmaavalvontaa ja jakeluverkon analysointia. Olin kaikkialla ja kaikessa mukana! Eri tehtävistä saadun kokonaiskuvan ja osaamisen ansiosta päädyin nykyiseen esihenkilön tehtävääni”, Fransman avaa taustaansa.

Fransmanin työ on vaihtelevaa ja päiviin mahtuu paljon: tiimin tukemista, ohjaamista, keskustelua ja asiakastapaamisia. Hän arvostaa sitä, että yrityksessä annetaan työntekijöille mahdollisuuksia; vaikka aloittaisi sähköverkon suunnittelijana, voi omaan työnkuvaan vaikuttaa ja suuntautua juuri itseä kiinnostaviin tehtäviin. Työ on tarjonnut myös mahdollisuuden nähdä paikkoja, joita Fransman ei muuten olisi päässyt kokemaan:

“Suunnittelimme merikaapelointia Raaseporin lähistöllä. Insplanilla ei ole lisäkseni montaa veneilyä harrastavaa, joten minä pääsin keikalle mukaan kuskiksi ja auttamaan muutenkin. Meri- ja sisävesikaapeloinnin kautta olen päässyt näkemään hienoja ja erilaisia paikkoja, jotka eivät eivät muuten olisi varmasti tulleet vastaan!”

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä tietosi alle ja jätä meille viesti – olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä! Kerro myös, haluatko meidän olevan sinuun yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse.