Kaikki uutiset

Uusiutuvan energian ratkaisut Insplanin ja Windan yhteistyön keskiössä

Tuulipuistojen hankekehittäjänä sekä rakentajana toimiva Winda Energy Oy päätti lähteä yhteistyöhön Insplanin kanssa sen vahvan sähkö- ja energiaratkaisujen osaamisen vuoksi.

Kiuruvesi-Pyhäjärvi -alueelle rakentuvassa tuulipuistossa yritysten yhteistyö kattaa sähkönsiirtoratkaisut aina liityntäjohdoista ja suurjännitevoimajohdoista suurjännitesähkönjakeluun sekä tuulipuiston tuottaman sähkön siirtämisestä valtakunnan verkkoon ja sähkömarkkinoille.

– Insplan oli entuudestaan tuttu yritys pitkän ajan takaa, ja yhteistyö aiemmissa merkeissä on ollut aina laadukasta, sujuvaa ja ammattitaitoista. Näistä syistä oli helppo ryhtyä yhteistyöhön myös uusiutuvan energian ja tuulipuiston rakentamisen saralla, kertoo Windan sähkötekninen johtaja Marko Reinikainen.

Tuulipuisto Oy Laulurämeen rakentumisessa on edetty jo Insplanin toteuttamaan voimajohtoratkaisujen esi- ja yleissuunnitteluvaiheeseen kun liittymisjohtoselvitys on saatu toteutettua.

– Meille Insplanilla tuulivoimapuiston rakentamisessa on kyse tärkeästä avauksesta sekä liiketoiminnan että strategian näkökulmasta. Tulemme laajentamaan palvelutarjontaamme tulevaisuudessa, ja tämä on tärkeä askel Insplanille. Aiempi yhteistyömme on ollut toimivaa, ja projektin kautta saavuttamamme synergia Windan kanssa mahdollistaa uusia avauksia myös jatkossa, toteaa Insplanin voimajohdoista sekä sähköasemista vastaava varatoimitusjohtaja Mika Seppänen.

Yritysten välinen yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa, sillä sekä Insplan että Winda satsaavat tuuli- ja aurinkovoimaan sekä niihin liittyviin innovatiivisiin ratkaisuihin myös jatkossa, sillä uusiutuvan energian mahdollisuudet sekä kestävät arvot ovat tärkeässä osassa yritysten strategiassa sekä käytännön arjessa.

– Insplan on ollut alusta alkaen mainio kumppani tuulipuiston rakentamisessa. Kun kommunikaatio on avointa ja aikataulut pitävät, on helppo nähdä yhteistyölle jatkoa myös muissa vastaavissa hankkeissa. Yhteiset intressit sekä jatkuva kehitystyö uusiutuvan energian saralla luovat toimivat puitteet alan aallonharjalla pysymiseen myös tulevina vuosina, Reinikainen summaa.

Kuva: Suomen Tuulivoimayhdistys ry.

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä tietosi alle ja jätä meille viesti – olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä! Kerro myös, haluatko meidän olevan sinuun yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse.