Kaikki uratarinat
Janne Salokannel, Insplan
Kunnossapito

Avoin työyhteisö luo edellytykset onnistumiseen

Pitkän kokemuksen alalta omaava Janne Salokannel on aloittanut Insplanilla tänä vuonna kunnossapitopäällikkönä. Janne on liittynyt Insplanin kasvavaan asiantuntijajoukkoon tukemaan sekä jo olemassa olevia palvelutoimintoja, että kehittämään uusia toimintakokonaisuuksia.

“Insplan pystyy kunnossapidon edelläkävijänä ja kehittäjänä tarjoamaan mainion työyhteisön mielenkiintoisine haasteineen sekä asiantuntevine työkavereineen – yhdistelmän, jonka kanssa olen innolla jo päässyt työskentelemään. Täällä mahdollistetaan koko organisaation tuella aikaa kehitystyöhön, kuten omassa tapauksessani esimerkiksi siihen, miten IoT-palveluita saadaan vietyä eteenpäin tulevaisuuden sekä nykypäivän näkökulmasta, ja tällä tavoin vahvistettua Insplanin asemaa alan edelläkävijöiden joukossa, Salokannel kertoo.”

Pitkä kokemus toimialalta yhdistettynä tuoreisiin näkemyksiin

Jannen toimialueeseen kuuluu koko kunnossapitopalvelun skaala; asiakashankinta, palveluiden johtaminen ja liiketoiminnan kehittäminen, tarkastustoiminta sekä kunnossapitotyöt. Jannen työpanos sekä kädenjälki näkyy myös niin myynnissä ja tarjouslaskennassa, kun suunnittelussa sekä projektinjohtamisessa. Kunnossapitotehtävät ovat Jannen vahvaa osaamista, ja hän tuo kokemuksellaan lisäarvoa myös esimerkiksi helikopteritarkastuksiin sekä UAV-alusten potentiaalin hyödyntämiseen Insplanin liiketoiminnassa mm. tekoälyn ja laserkeilauksen osalta. Uudet mahdollisuudet kuten IoT-palveluiden kehittäminen ja erilaisten hankkeiden toteuttaminen motivoivat tuoretta insplanlaista erityisesti.

Tämän hetkisestä työnkuvastaan Salokannel kertoo seuraavaa:

“Tällä hetkellä iso osa työajasta menee erilaiseen kartoitustyöhön esimerkiksi drone-mahdollisuuksien sekä IoT-palveluiden teemojen parissa. Erilaiset tarjoustyöt sekä hankkeiden eteenpäin vieminen ja kehitystyö tulevaisuuden mahdollisuuksista määrittävät työpäivieni kulkua etenkin Insplan-urani alkumetreillä. Myös kaapeliverkon kunnonhallinta sekä siihen investoidun häviökerroin- ja osittaispurkausmittalaitteiston hyödyntäminen kuuluvat työnkuvaani.”

Jannella on taustalla jo parinkymmenen vuoden kokemus alalta, joista viime vuodet hän on työskennellyt kunnossapitopuolen liiketoimintavastaavana.

“Pitkän työkemukseni kautta olen kasvanut alan asiantuntijaksi kunnossapidon teemoissa; erilaiset tarkastus- ja kunnosspitotyöt sekä käytännön työt suunnitteluineen ja projektinjohdon hallintaan liittyen ovat erittäin motivoivia”, Salokannel kertaa. “Tärkeässä roolissa nyt ja tulevaisuudessa on myös ns. big datan yhdistäminen sekä hallinta verkonomistajien avuksi oikea-aikaisiin ja -paikkaisiin toimenpiteisiin.”

Toimivan arjen mahdollistajat

Monet Insplanilaiset ovat Jannelle jo tuttuja entuudestaan, joten siirtymä taloon on tuntunut luonnolliselta.

Salokannel mainitsee arjen tärkeimpiin asioihin kuuluvan toimivan sekä avoimen työyhteisön:

“Työskentelen pääsääntöisesti Porvoon toimipisteellämme käsin, mutta erilaiset työtehtävät vievät minut kuitenkin ympäri Suomen. Hybridityöskentelystä huolimatta Insplanilla on erittäin avoin sekä avulias työilmapiiri, ja sparrailua sekä apua saa jaettua helposti tekijältä toiselle.”

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä tietosi alle ja jätä meille viesti – olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä! Kerro myös, haluatko meidän olevan sinuun yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse.