Kaikki uratarinat
Jouni Tanskanen, Insplan
Projektipäällikkö

Vastuu ja vapaus tuo kepeyttä työn tekemiseen

Jouni Tanskanen työskentelee projektipäällikkönä Insplanilla. Monipuolinen tehtävä tarjoaa Tanskaselle mielenkiintoisia haasteita ja mahdollisuuden nähdä työssään oman käden jälki.

“Meillä ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita – jokaisella on lupa tehdä työnsä itsensä näköisesti, lopputulos on tärkein”, Tanskanen kertoo.

Ennen aloittamista Insplanilla Tanskanen tutki yrityksen taustat tarkkaan, sillä hän halusi varmistua toiminnan olevan kestävällä pohjalla.

“Minulle on tärkeää, että yrityksessä katsotaan vahvasti tulevaan ja henkilökunnasta pidetään huolta. Insplanin kasvutavoitteet ja työntekijälähtöinen yrityskulttuuri vakuuttivat.”

Etätyön edelläkävijä

Tanskanen kertoo Insplanin olevan edistyksellinen etätyössä, sillä moni työskentelee täysin kotikonttorilta käsin – kuten hänkin. Se sopii Tanskasen itseohjautuvaan tekemisen tapaan hyvin. Tiedonkulku yrityksessä toimii etäisyyksistä huolimatta, sillä viikoittaisista Teams-kokoontumisista pidetään tiukasti kiinni: niissä käydään läpi kuulumisia, puhutaan projekteista ja juodaan tietysti kahvia!

“Käymme kaikenlaiset tilanteet läpi tiimin kesken, yksin ei pidä jäädä miettimään ratkaisuja. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat työssäni tärkeät, sillä asiakastyössä tulee vastaan monenlaisia tilanteita – myös ristiriitoja joudutaan välillä ratkomaan. Kyky kuunnella aidosti toista on tärkeää.”

Mahdollisuus vaikuttaa

Tanskanen on saanut muokata työnkuvansa mieleisekseen. Monipuolisuus inspiroi, niinpä hän työskenteleekin laaja-alaisesti rakennuttamisen ja valvonnan parissa. Työmaavalvonta vie suuren osan ajasta, lisäksi hän on mukana myynnissä ja hoitaa ensikontaktit asiakkaiden kanssa. Työmaat sijaitsevat ympäri Suomen, joten päivät ovat vauhdikkaita:

“Suunnittelen itse työviikkoni ja -päivieni sisällön. Tyypillinen työpäivä alkaa seitsemältä, jolloin suuntaan työmaalle katsomaan, missä mennään. Vaihdan vastaavien kanssa kuulumiset ja kyselen projektin edistymisestä. Neljän aikaan palaan työmaan sijainnista riippuen kotiin tai hotelliin.

Työkeikkoihin mahtuu myös jännitystä:

“Olin ajamassa keikalta kotiin, kun autoni valui liukkaalla metsätiellä ojaan. Istuin autossa miettien, miten ihmeessä pääsen sieltä pois – kännykän akku oli tietysti loppunut. Onnekseni ohi ajoi tietä hiekottava traktori! Miehellä ei ollut vetoköyttä matkassa, mutta toimiva kännykkä kylläkin. Hän soitti ystävällisesti tuttunsa läpi ja viimeiseksi vastannut riensi hinaushommiin – monen mutkan kautta pääsin kuin pääsinkin ojanpohjalta pois!”

Energiaa hyvästä yhteishengestä

Tanskanen kuvailee Insplanin yrityskulttuuria dynaamiseksi ja nuorekkaaksi. Jälkimmäisellä hän ei viittaa yrityksen työntekijöiden ikään, vaan tietynlaiseen tekemisen kepeyteen:

“Töitä tehdään lujasti, mutta niitä tehdään mielellään – meille annetaan sopivassa suhteessa vapautta ja vastuuta. Meillä on sitoutunut porukka ja hyvä yhteishenki, lisäksi työmme on mielekästä sen yhteiskunnallisen merkityksellisyyden vuoksi.”

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä tietosi alle ja jätä meille viesti – olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä! Kerro myös, haluatko meidän olevan sinuun yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse.