Kaikki uratarinat
Marko Kokkonen, Insplan
Itä-Suomen aluepäällikkö

Työnantaja tukena elämän pyörteissä

Suunnittelureissulla kyytiin tulevia metsästyskoiria, villeistä ideoista syntyviä täysin uusia palveluhaaroja ja tiukkojen tilanteiden taklausta avoimella kommunikaatiolla – Marko Kokkosen työ Insplanilla on vauhdikasta! Hän ei osaa nimetä yhtä parasta asiaa työssään Insplanilla, mutta eniten inspiroi myyntityö ja uusien palveluiden konseptointi.

Aito mahdollisuus vaikuttaa

Itä-Suomen aluepäällikkönä ja esimiehenä työskentelevä Kokkonen oli jo ehtinyt ottaa vastaan työpaikan toisaalla, kun Insplanin omistajaveljekset Mika ja Toni Seppänen pyysivät häntä hyppäämään kelkkaansa vuonna 2015. Kokkonen tarttui tarjoukseen eikä ole sitä päätöstä katunut.

“Päiväni kuluvat suunnittelutehtävissä sekä kollegoiden kanssa kanssa projektien edistämistä. Välissä saatan laskeskella tarjouksia, hoitaa juoksevia asioita, pyöriä palavereissa, mietiskellä mahdollisia myyntejä sekä kehitysideoita. Harva päivä menee täysin samalla kaavalla”, Kokkonen kertoo arjestaan Insplanilla.

Kulttuuri yrityksessä on työntekijälähtöistä: henkilökohtaisessa elämässä vastaan tulevat haasteet otetaan huomioon myös työpaikalla ja uraa on mahdollisuus kehittää haluttuun suuntaan.

“Itse aloitin täällä suunnittelijana. Työntekijöiden määrän kasvettua minusta tuli ensin tiimipäällikkö ja lopulta vuosi sitten aluepäällikkö itäiseen Suomeen. Meillä yksityiselämän pyörteitä pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan erilaisilla helpottavilla järjestelyillä. Etätyöskentely on koronan myötä huomattu hyvin toimivaksi ja jatkossakaan emme epäröi hyödyntää sitä tilanteessa, jossa kotona olemista vaaditaan enemmän”, Kokkonen kertoo työnantajansa tarjoamista mahdollisuuksista.

Ongelmien taklausta ennakoinnilla

Kokkonen kuvailee Insplanin ilmapiiriä avoimeksi. Avoimuuden avulla vältetään ristiriitatilanteita: kun asioista keskustellaan ajoissa, ne eivät pääse paisumaan suuriksi ongelmiksi. Epäonnistumisia ei piilotella, vaan niistä puhutaan rohkeasti yhtä lailla kuin onnistumisistakin – tietoa levitetään kollegoille, jotta kaikki voisivat yhtäläisesti kehittyä kokemusten kautta tehtävissään. Perheenomaisessa työyhteisössä vaikeistakin asioista pyritään löytämään jotain myönteistä.

Miten voimme auttaa sinua?

Täytä tietosi alle ja jätä meille viesti – olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä! Kerro myös, haluatko meidän olevan sinuun yhteydessä puhelimitse vai sähköpostitse.